LES AMIS DE LA FRANCE
ROMANIA, JUD. HUNEDOARA, ORAS PETRILA , STR. 8 MARTIE NR. 33/2

proiectele noastre


                        FETITĂ CU CHIBRITURI                      
20 DECEMBRIE 2016

Lumini, fum, zapada pe scena si....cei mai minunati copii! Felicitari dragii mei pentru primul vostru pas in TEATRU! De acest lucru s-a ocupat Manoliu Bogdan si in mod special domnisoara director a Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petrosani, Nicoleta Lucretia Bolca . Îi multumim cu totii, in mod deosebit,pentru tot ajutorul acordat si mai ales pentru sustinerea primită! Un prim spectacol de exceptie oferit de noua trupa de teatru ”ANA COLDA” a Asociatiei ”Les Amis de la France” Petrila. Mulțumim pentru ajutorul dat Moșului doamnei Consilier Județean Doinita Maria Balanesc! Visele pot deveni realitate!

 

la france - pays de mes reves
23 NOIEMBRIE 2016

Poezie, literatura si Limba franceza sub imboldul pasiunii! Prin proiectul "La France -pays de mers reves" implementat de Colegiul National "Mihai Eminescu" Petroșani în parteneriat cu Asociatia Culturala "Les Amis de la France" , Scoala Gimnazială "I.D. Sîrbu" si Clubul copiilor si elevilor Petrila , desfasurat in Saptamana Altfel, profesorii coordonatori au vrut sa ne arate ca pasiunea pentru limba franceza poate construi "artă frumoasa" In cadrul acestui proiect elevii au recitat poezii si cantece in limba franceza , dar au incercat si compozitii proprii pe baza textelor aprofundate la clasa! Elevii au fost invitati sa vada expozitia de pictura Contur 2016 si expozitia de carte in limba franceza!Multumim pentru implicare elevilor dar mai ales dascălilor lor: Mihoc Luminița , Dobrita Alina, Ciolan Emil si colaboratorilor Biro Ana-Maria, Chinta Radu si Manoliu Simona!

 

 

”CONTUR - IONEL ZMĂU”
5 NOIEMBRIE 2016

”Stilul, pentru scriitor ca şi pentru pictor, este o chestiune nu de tehnică, ci de viziune.” Marcel Proust. Astazi la Petrila, arta si-a indeplinit misiunea printr-un vernisaj de pictura si o expozitie de carte, organizate sub egida Clubul Copiilor Petrila si a Asociatia Culturala "Les Amis De La France". In cadrul acestui eveniment au prezentate materialele realizate de 22 de copii, in Tabara de pictura CONTUR 2016 - Ionel Zmău, sub atenta indrumare a profesorilor Radu Chinţa, Cipriana Chinta si Ana-Maria Biro. Expozitia de carte in limba franceza a fost sustinuta de un program artistic oferit celor prezenti , de copii pasionati de studierea limbii franceze prin cantece si poezie. In cadrul aceluiasi eveniment presedintele Asociatia Culturala LES AMIS DE LA FRANCE - Petrila , doamna Manoliu Vitonescu Simona, a avut placerea de a oferi titlul de Presedinte Onorific domniei sale Prof. Univ. Dr. Ing. Radu Sorin Mihai, rector al Universitatii din Petrosani.

Medalion Cultural Mircea Andras - editia a IV-a                 
8 septembrie 2016

Prezenti azi la comemorarea scriitorului Mircea Andras, invitații au putut lua parte la vernisajul expozitiei de fotografie " Petrila cu aroma de Naftalina" a fotografului Vasile Laurentiu Sorin. Multumim pentru sustinere doamnei Oana Liciu Gogu , domnisoarei Raluca Elena, Doamnei Doinita Maria Balanesc, elevilor Școlii Gimnaziale nr. 6 Petrila. , doamnei Vasile Gabriela si doamnei Frațilă Elisabeta. Acesta a fost primul eveniment , de anvergura, al asociației organizat sub conducerea noului președinte , doamna Manoliu Anca Simona.